Close

Bij Outdoor Life Group hechten we veel belang aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij werken immers in een sector die sterk invloed heeft op de levenskwaliteit van mensen, dieren en het floreren van de natuur. Die kwaliteit moet altijd geborgd blijven en daar zet Outdoor Life Group zich dan ook 100% voor in.

Wereldwijd zijn er miljarden mensen voor hun dagelijkse bestaan afhankelijk van de producten die bossen leveren. Daarnaast heeft 80 % van alle plant- en diersoorten bos nodig om te overleven.

Om deze reden kiezen wij bij het samenstellen van ons diverse assortiment en het selecteren van de bijbehorende grondstoffen voor hout uit duurzame bossen. Dit hout wordt volgens strenge protocollen geselecteerd. Zo kunnen wij de duurzaamheid, maar ook de traceerbaarheid van onze producten waarborgen. Door secuur om te gaan met het kiezen van onze grondstoffen houden we samen onze bossen, en daarmee de biodiversiteit, duurzaam in stand en zorgen we voor een toekomstbestendige planeet. Dat vinden wij wel zo’n fijne gedachte!

Download onze certificaten door hier te klikken.

 

Uitsluitend producten als zodanig aangeduid zijn FSC®-gecertificeerd.

FSC®
Forest Stewardship Council® is een internationale certificering die getuigt dat het hout dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van de producten komt uit ecologisch beheerde bossen.
Certificaat: CU-COC-008535

 

FSC_Promotional_logo

   

Uitsluitend producten als zodanig aangeduid zijn PEFC-gecertificeerd.

PEFC
Programma voor de goedkeuring van de boscertificeringsschema’s. PEFC is een organisatie voor het duurzame beheer van het bos.
Certificaat: CU-PEFC-008535

 

pefc-label-pefc30-31-005-pefc-logo-voor-op-website-in-zwart

 

Meer informatie over duurzaam bosbeheer vindt u door hieronder op de groene buttons te klikken.